top of page
F6B11217-DFDB-4A0C-AA5B-0FBF88D70979_edited.png

Opleidingen

Bij het uitlaten van een groep honden komt een hoop verantwoording kijken. Naast kennis van de verschillende rassen en de daarbij behorende karakters is het ook nodig om o.a. een EHBO diploma op zak te hebben. Maar dat gezegd hebbende, niet iedere Labrador is hetzelfde, of een Golden Retriever, maar ook geen enkele Ierse Setter is hetzelfde, noch een Chihuahua. Je hebt te maken met socialisatie, opvoeding, leeftijd, energieniveau, omgevingsfactoren, reuen, teven, al dan niet gecastreerd of gesteriliseerd. Kortom je kan en mag geen enkele hond over 1 kam scheren. Al is iedere ras wel specifiek gefokt voor een bepaald doel.

Om zo veel mogelijk kennis te vergaren en ervaringen te delen loop ik graag nog weleens met mijn HUS collega's mee maar volg ik ook de nodige studies, cursussen, workshops, lezingen en lees ik de nodige boeken. Een roedel "leiden" doe je niet zomaar. Je kan er zeker aanleg voor hebben, de juiste "mindset", maar kennis en kunde is een must!

  • In oktober 2019 ben ik begonnen met de HUS (Hondenuitlaatservice) bij de Martin Gaus Academie. Hiervoor heb ik mijn diploma behaald!

  • Koppies HUS is SPPD geaccrediteerd (Stichting Platform Professionele Diergedragsdeskundigen). De SPPD stelt hoge eisen om aan deze accreditatie te voldoen. Zo ben je verzekerd van professionele deskundigen.

  • In juni 2019 heb ik deelgenomen aan een interactieve lezing "De spelende Hond", georganiseerd door Daphne ter Beek van Hondendagopvang Twiske. Met meerdere collega's bestudeerde en analyseerde wij het verschillende speelgedrag van honden. Wat is spel en waar stopt het spel?

  • Op 22 september 2019 heb ik deelgenomen aan een SPPD-dag waarin een lezing gegeven werd over "Dierenmishandeling en het herkennen hiervan". De lezing werd gegeven door Patholoog Frank van de Goot en Dierenarts Monique Verkerk. Deze dag werd afgesloten met een certificaat.

  • Op 18-02-2020 heb ik een lezing bijgewoond over de "Relatie tussen gezondheid en gedrag" van honden, gegeven door Monique Bladder (mede eigenaresse van Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum). Hiervoor heb ik mijn deelnemerscertificaat behaald.

  • Op 6 oktober 2020 heb ik deelgenomen aan een workshop "Pubers & Hormonen" welke gegeven wordt door Sam Turner bij de Martin Gaus Academie. 

  • Inmiddels ben ik bijna klaar met de éénjarige opleiding tot Voedingsdeskundige honden & katten. Waarom deze opleiding? Soms zie je door het bos de bomen niet meer staan in 'voedingsland' en weet je niet wat je juist wel of niet aan voeding moet, kan of mag geven aan jouw hond (of kat). Er zijn eindeloos veel mogelijkheid maar uiteindelijk is er wel een basisbehoefte die jouw hond (of kat) nodig heeft. Tijdens deze opleiding leer ik alle feiten en fabels over de verschillende soorten voeding (brokken, vlees, RAW, BARF, enz.), de stoffen die absoluut nodig zijn (en waarom), welke voeding bij welke aandoening, enz.. Een uitgebreide opleiding waarin ik heel veel zin heb omdat dit ook weer een goed beeld geeft van wat voeding met onze huisdieren doet en welk invloed het ook kan hebben op gezondheid en gedrag!

  • Ook ben ik in oktober '20 gestart met de 1 op 1 opleiding tot "Hond natuurlijk gezond consulent" bij Praktijk Paard en Hond. Gedurende een jaar zal ik middels een zeer intensief en persoonlijk traject opgeleid worden om gezondheidsklachten bij honden op een natuurlijke basis gezond te maken en houden. Meer informatie volgt.

bottom of page