top of page

INTAKE PROCEDURE

Aanmelden/contact
Wanneer u gebruik wilt maken van mijn hondenuitlaat service, kunt u dit met behulp van het aanmeldformulier of telefonisch (06-34178237) doorgeven. Ik kom dan bij u thuis voor een intakegesprek.

Intakegesprek
Tijdens het intake gesprek maak ik kennis met uzelf en uw hond(en) en bespreken we samen wat belangrijk is voor uw hond(en). Tenslotte kent u zelf uw hond(en) het beste. We bespreken waar ik rekening mee dien te houden en ik hoor van u wat u voor uw hond belangrijk vindt om te ervaren. Voor de ene hond is dat het contact met een groep, voor de ander is het een uitlaatklep voor een overschot aan energie. Dat kan natuurlijk voor elke hond anders zijn. Soms ga ik eerst een wandeling maken met uw hond (met of zonder u) om te kijken hoe de hond reageert. Wanneer uw hond de eerste keer meegaat in de groep, bekijk ik of loslopen verantwoord is. Uiteraard in overleg met u.

Voor mijn hondenuitlaat service werk ik met een vragenlijst. Met de vragenlijst komen allerlei aspecten aan de orde, zoals de gezondheid van uw hond, specifieke karaktereigenschappen, het contract, Algemene Voorwaarden, het sleutelcontract, telefoonnummer(s) waar u op het moment van de wandeling te bereiken bent, gegevens van de hond en eventueel de dierenarts. Houdt het inentingsboekje bij de hand!

Wandelingen

Er wordt iedere werkdag met 1 groep honden gewandeld, met een wandeltijd van 1 uur. Afhankelijk van uw woonadres en ophaalroute is uw hond dan ongeveer 2,5 tot 3 uur van huis. Regelmatig maak ik korte filmpjes en foto’s van de hond(en) tijdens de wandeling, die te zien zijn op op mijn Facebook/Instagram account (uiteraard alleen indien u dit goed vindt). Na de wandeling doe ik mijn uiterste best om de honden weer zo goed mogelijk schoon te krijgen, om ze daarna weer tevreden naar huis te brengen.

Vertrouwede groepen

Belangrijk voor mijn eigen hondenuitlaat service is dat de groepen goed op elkaar afgestemd worden. Er wordt zowel met grote als met kleine honden gewandeld en uiteraard verschilt iedere hond weer in energie. Het is dus erg belangrijk om dit allemaal in balans te hebben en houden zodat iedere hond zich veilig voelt en lekker zijn/haar eigen ding kan doen, kan spelen met andere honden of lekker op zichzelf kan zijn en een fijne wandeling krijgt.

Penning, halsband en riem
Elke hond die aan mijn zorgen wordt toevertrouwd, krijgt een halsband met penning van Koppies HUS om. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, weet iedereen wie er op dat moment benaderd moet worden voor de hond. Ook werk met mijn eigen lijnen. Zo kan uw eigen materiaal thuis blijven en ook niet vies worden of kapot gaan.

paw prints white.png
paw prints white.png
paw prints white.png
bottom of page