INTAKE PROCEDURE

Aanmelden/contact
Wanneer u gebruik wilt maken van mijn hondenuitlaat service, kunt u dit met behulp van het aanmeldformulier of telefonisch (06-34178237) doorgeven. Ik kom dan bij u thuis voor een intakegesprek.

Intakegesprek
Tijdens het intake gesprek maak ik kennis met uzelf en uw hond(en) en bespreken we samen wat belangrijk is voor uw hond(en). Tenslotte kent u zelf uw hond(en) het beste. We bespreken waar ik rekening mee dien te houden en ik hoor van u wat u voor uw hond belangrijk vindt om te ervaren. Voor de ene hond is dat het contact met een groep, voor de ander is het een uitlaatklep voor een overschot aan energie. Dat kan natuurlijk voor elke hond anders zijn. Soms ga ik eerst een wandeling maken met uw hond (met of zonder u) om te kijken hoe de hond reageert. Wanneer uw hond de eerste keer meegaat in de groep, bekijk ik of loslopen verantwoord is. Uiteraard in overleg met u.

Voor mijn hondenuitlaat service werk ik met een vragenlijst. Met de vragenlijst komen allerlei aspecten aan de orde, zoals de gezondheid van uw hond, specifieke karaktereigenschappen, het contract, Algemene Voorwaarden, het sleutelcontract, telefoonnummer(s) waar u op het moment van de wandeling te bereiken bent, gegevens van de hond en eventueel de dierenarts. Houdt het inentingsboekje bij de hand!

Wandelingen

Er wordt iedere werkdag (met uitzondering van vrijdag) met 2 groepen honden gewandeld, met een wandeltijd van 1 uur. Afhankelijk van uw woonadres en ophaalroute is uw hond dan ongeveer 2,5 tot 3 uur van huis. Regelmatig maak ik korte filmpjes en foto’s van de hond(en) tijdens de wandeling, die ook te zien zijn op de website en op mijn Facebook/Instagram account (uiteraard alleen indien u dit goed vindt). Na de wandeling doe ik mijn uiterste best om de honden weer zo goed mogelijk schoon te krijgen, om ze daarna weer tevreden naar huis te brengen.

Kleine groepen

Belangrijk voor mijn eigen hondenuitlaat service is dat de groepen niet al te groot worden (maximaal 8 honden), zodat er voldoende overzicht blijft en er aandacht is voor alle honden in mijn groepje. Ik vind het namelijk zelf ook erg leuk om met de honden bezig te zijn. Bij grotere groepen is dit vaak lastiger en kan er sneller sprake zijn van overlast. Een te grote roedel is namelijk al snel té aanwezig in de beperkt beschikbare uitlaatplekken in de omgeving.

Penning, halsband en riem
Elke hond die aan mijn zorgen wordt toevertrouwd, krijgt een eigen penning aan de halsband met mijn telefoonnummer. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, weet iedereen wie er op dat moment benaderd moet worden voor de hond. Ik werk met eigen halsbanden en riemen, voor elke hond een eigen set. Zo kan uw eigen materiaal thuis blijven en ook niet vies worden of kapot gaan.

paw prints white.png
paw prints white.png
paw prints white.png