top of page
De%2520achterindeling%2520van%2520de%252
Calamiteiten protocol

Autopech
Bij pech met de HUS-Bus is er te allen tijde binnen een half uur tot een uur vervangend vervoer beschikbaar. Het vervoersmiddel met pech is verzekerd en zal naar een garage worden afgesleept. Indien nodig zullen de honden in kleinere groepen uitgelaten worden of thuis gebracht worden.

Warmte / kou
​De hondenuitlaatservice zorgt er in ieder geval voor dat er te allen tijde voldoende bescherming aanwezig is voor de honden om oververhitting of onderkoeling tegen te gaan. Hierbij kunt u denken aan een 2L waterzak, extra flessen water, een jerrycan met water bij de bus, koelmatten in de kennels en via de airco en het ventilatiesysteem wordt de HUS-Bus goed geventileerd.

Indien wenselijk kunt u zelf een jas voor uw hond mee geven bij extreme kou. De uitlaatservice is dan niet aansprakelijk voor enige schade of verlies. Uiteraard is het ook bespreekbaar dat de uitlaatservice zorgdraagt voor warme jassen. Badjassen zijn standaard aanwezig bij enorme regenval of schoonmaken van de honden. Deze kunnen ook dienen als protectie tegen de kou, evenals vetbedden op de bodems van de kennels.
 
Bijtincident
Bij een bijtincident worden de betrokken honden in eerste instantie geïsoleerd en nagekeken op verwondingen, wanneer noodzakelijk rijden wij direct door naar een dichtstbijzijnde, beschikbare dierenarts. Wij stellen de betrokken eigenaren zo spoedig mogelijk op de hoogte van het incident en overleggen enkel indien mogelijk alvorens naar een Dierenarts te rijden.
 
Verwonding of ongemak
Doordat wij de honden dagelijks of wekelijks zien, vallen verandering in gedrag maar ook in lichaamshouding op, ongemak of een verwonding zullen wij opmerken en na constatering hiervan dit melden bij de eigenaar. Eventueel in overleg met de eigenaar kunnen wij naar een dierenarts gaan.
 
Vermissing
Tijdens de groepswandelingen maken wij gebruik van een Track & Trace-systeem voor honden van buitenlandse afkomst, honden met een enorm jachtinstinct of honden die angstiger zijn aangelegd (bijvoorbeeld tijdens onweer of vuurwerk tijdens/rondom oud & nieuw). Mocht er onverhoopt een hond vermist raken, handelen wij als volgt;
 
Wij trachten de hond zelf te vinden, maar contacten direct de eigenaren, vervolgens maken we een melding bij alle omliggende dierenambulances, we plaatsen een oproep op social media en schakelen eventueel een zoekteam in.

bottom of page